Crème de Kaneel is een uitgebalanceerde likeur van uitsluitend bijzondere kaneelsoorten uit Sri Lanka (Ceylon). Hiervoor laten we wijnbrandewijn, rum en andere vluchtigen van de beste kwaliteit, hun ondersteunende smaakeigenschappen overdragen op ruwe kaneelstokjes. Om de kaneel te verfijnen, voegen we andere kaneelachtigen, suikers, honing en palmsuiker toe. Het resultaat is een 100 procent natuurlijke kaneellikeur met een ongekend fijne smaak. Niet te vergelijken met producten die kaneel-vreemde, artificiële aroma’s bevatten. In onze lagerkelder liggen ook een aantal vaten met Kaneellikeur. De likeur ontwikkelt zich minimaal 10 jaar voordat ze gebotteld wordt. De karakteristieke pittige kaneelsmaak is dan vrijwel verdwenen. Daarvoor in de plaats proeft u in de tien jaar gelagerde Crème de Kaneel een prachtig palet aan fluwelige, ronde volle kaneelsmaken. Een exclusief snoepje! Deze kaneellikeur is vanzelfsprekend 100% natuurlijk.
Wijnbereiding
Eerst stoken we esprit van brandewijn en fruit, bloemen, noten, kruiden of specerijen. Afhankelijk van het beoogde resultaat bewerken we de verschillende ingrediënten afzonderlijk of samen. Tijdens het stoken verwijderen we alle foezels (onzuiverheden): een proces dat aanleg, scherpte en veel ervaring vereist. Alleen de beste stokers bereiken het optimale evenwicht tussen water (voor de koeling) en vuur.
Gebied gegevens
Podensac in een dorpje vlakbij de stad Bordeaux in het wijngebied Pessac-Léognan, bekend om zijn witte en rode wijnen.
Gegevens producent
De Firma A. van Wees is een samenvoeging van 2 ambachtelijke bedrijven, te weten de Stokerij en Bitterfabriek De Ooievaar, in 1782 opgericht in Den Haag en de Distilleerderij, likeur- en brandewijnstokerij van de familie A. van Wees, die sinds 1883 actief is in de Driehoekstraat in Amsterdam. Hier, in de Jordaan, worden anno nu nog steeds unieke oudhollandsche genevers en likeuren gestookt op basis van authentieke receptuur en puur natuurlijke ingrediënten. Het distilleren geschiedt nog als vroeger en niet zoals bij andere jeneverstokers, waar niet gedistilleerde aroma's worden toegevoegd aan industrieel geproduceerde ethylalcohol. Dit proces, ook wel 'koude methode' genoemd heeft niets met distilleren te maken. Bij van Wees en de Ooievaar is alles nog puur en onvervalst, en dat proef je. Men produceert zo'n 60 tongstrelende likeuren en 17 soorten genevers.
Serveren bij
Als aperitief, bij de koffie en chocolade dessert.
Serveertemperatuur
17 à 18ºC
Overige informatie
Likeur is een zoete sterke drank met een lange geschiedenis en een hoog alcoholpercentage. Net als genever aanvankelijk ontwikkeld als medicijn en later uitgegroeid tot genotsmiddel.