Goudkleurig met nuances van groen. In de neus wilde perzik en abrikoos, een hint van peer en een toets van witte bloemen. Harmonische iets vette structuur, met veel steenfruit en wat honing in de smaak. Prettige, ronde afdronk. In alle opzichten op en top viognier.
Wijnbereiding
De druiven voor deze wijn komen van terrassen met een klei-kalkhoudende bodem. De gemiddelde hoogte van de wijngaarden bedraagt 50 tot 80 meter. De stokken zijn minimaal 15 jaar oud. De druiven worden bij binnenkomst in de kelder direct geperst, waarbij gebruik wordt gemaakt van pneumatische persen. De vinificatie gebeurt op roestvrij staal bij een betrekkelijk lage temperatuur, waardoor de fijne smaakcomponenten en fruitigheid behouden blijven.
Serveren bij
Visgerechten met rijke sauzen, schaaldieren, blank vlees en gevogelte maar ook bij Aziatische gerechten, sushi's en groentegerechten.
Serveertemperatuur
10 à 12ºC
Overige informatie
Deze viognier komt van een wijngaard op zo’n 10 kilometer van de stad Nîmes, in het departement Gard. Aanbevolen wordt deze wijn gekoeld te drinken, zeker niet te koud.