Wijn gemaakt van 100% cabernet sauvignon, donkerrood van kleur met in de neus geuren van donker fruit zoals bramen en zwarte bessen, jammige tonen, “druivig” en een klein restzoetje, nauwelijks waarneembare tannines.
Wijnbereiding
De druiven ondergaan net als in de normale wijnbereiding een alcoholische vergisting in het land van herkomst. Na stabilisatie van de wijn wordt deze in bulk naar Duitsland vervoerd. De alcohol wordt uit de wijn gehaald d.m.v. een vacuümtechniek. In een geperforeerde kolom van 22 meter hoog wordt de alcohol uit de wijn getrokken in 4 fases op een constante temperatuur van 32 graden Celsius. Door het gebruik van filters en vertragingen wordt de alcohol van de wijn gescheiden. Door deze methode en temperatuur blijven de fruitstructuren en aroma’s van de wijn zoveel mogelijk behouden. Volgens de wet mag alcoholvrije wijn maximaal 0.5% alcohol bevatten, deze Vini Vici heeft een alcoholpercentage tussen de 0,0% en 0,2%.
Serveren bij
Als alcoholvrij aperitief en als alternatieve begeleiding bij het eten, houd wel rekening met iets restzoet in combinaties met gerechten.