Hemel op Aarde Likeur

Aanbieding
350 ml
Deze fles heeft een inhoud van: 350 ml

Productomschrijving

Productomschrijving
Artikelnummer 90138-0000
Producent A. van Wees Distilleerderij De Ooievaar
Soort Wijn Likeuren
Land Nederland
Karakter Het is werkelijk alsof er een engeltje over je tong piest. Deze uitzonderlijk fijne Jordaanse likeur wordt bereid uit brandewijn, suikers, palmsuiker en honing. Bijzondere bitters getrokken op oude gelagerde rum. Verschillende eaux de vie, de allerbeste couverture van cacao, diverse soorten kersen en bloesems. De edelste nootsoorten waaronder amandelen. In het verleden ontwikkeld als Kerstlikeur. Hemelser kan niet. Een vloeibare kersenbonbon.
Wijnbereiding Eerst stoken we esprit van brandewijn en fruit, bloemen, noten, kruiden of specerijen. Afhankelijk van het beoogde resultaat bewerken we de verschillende ingrediënten afzonderlijk of samen. Tijdens het stoken verwijderen we alle foezels (onzuiverheden): een proces dat aanleg, scherpte en veel ervaring vereist. Alleen de beste stokers bereiken het optimale evenwicht tussen water (voor de koeling) en vuur.
Gebied gegevens Podensac in een dorpje vlakbij de stad Bordeaux in het wijngebied Pessac-Léognan, bekend om zijn witte en rode wijnen.
Gegevens producent De Firma A. van Wees is een samenvoeging van 2 ambachtelijke bedrijven, te weten de Stokerij en Bitterfabriek De Ooievaar, in 1782 opgericht in Den Haag en de Distilleerderij, likeur- en brandewijnstokerij van de familie A. van Wees, die sinds 1883 actief is in de Driehoekstraat in Amsterdam. Hier, in de Jordaan, worden anno nu nog steeds unieke oudhollandsche genevers en likeuren gestookt op basis van authentieke receptuur en puur natuurlijke ingrediënten. Het distilleren geschiedt nog als vroeger en niet zoals bij andere jeneverstokers, waar niet gedistilleerde aroma's worden toegevoegd aan industrieel geproduceerde ethylalcohol. Dit proces, ook wel 'koude methode' genoemd heeft niets met distilleren te maken. Bij van Wees en de Ooievaar is alles nog puur en onvervalst, en dat proef je. Men produceert zo'n 60 tongstrelende likeuren en 17 soorten genevers.
Serveren bij Als aperitief of bij de koffie. Apart na het kerstdiner.
Serveertemperatuur 17 à 18ºC
Overige informatie Likeur is een zoete sterke drank met een lange geschiedenis en een hoog alcoholpercentage. Net als genever aanvankelijk ontwikkeld als medicijn en later uitgegroeid tot genotsmiddel.
 

Andere wijnen van deze producent

A. van Wees Distilleerderij De Ooievaar