Leyda Valley, gelegen in de subregio San Antonio, heeft zich ontwikkeld tot een van de meest nieuwe, spannende wijngebieden van Chili. Leyda Valley kent flinke heuvels tot 30%, het gebied is vorstvrij, de maximum temperatuur is 25°, de hoogte 180 meter. Het gebied ligt 95 km ten westen van Santiago, en van alle Chileense wijngebieden het dichtst bij de zee, namelijk 14 km. Het klimaat verschilt duidelijk van de andere wijnregio's. Elke morgen lost de bewolking/mist vanuit de zee langzaam op, zodat de druiven zich zeer gelijkmatig ontwikkelen. Hierdoor, en door de frisse wind uit zee, vindt de oogst er een maand later plaats dan in de andere Chileense wijngebieden. De opbrengst per ha is voor Chileense begrippen laag, tussen de 35 en 75 hl/ha. De wijnen zijn hierdoor meer intens van smaak met een verfrissende zuurgraad. De bodem bestaat uit graniet, leem en klei en is zeer arm. Bij Leyda werkt men met het druppelirrigatiesysteem via rubberslangen, water wordt via een 8 km lange pijplijn aangevoerd uit de Maipo rivier.