Aangename, elegant zachte wijn met tonen van rood jammig fruit (bramen, bessen, kersen) en wat viooltjes. In de smaak rijp fruit, klein zoetje, zwarte bessen, iets cassis en ronde romige aroma’s, lichte houtlagering en soepele tannines.
Wijnbereiding
Voor deze wijn worden de druiven machinaal geoogst in optimale rijpheid. En na gedeeltelijk ontsteelt te zijn, gaan de druiven naar de roestvrij stalen tanken. Na de lange schilweking, die zorgt voor de aroma’s en de kleur, gaan de druiven naar de pers. Gisting vindt daarna temperatuur gecontroleerd plaats om zo alle aroma’s mooi in de wijn te houden.
Gebied gegevens
Het wijngebied Veneto (75.000 ha) grenst aan de Adriatische Zee en loopt tot aan het Gardameer en Trentino. Het is een van de belangrijkste wijngebieden van Italië in productieomvang. Verona en Venetië zijn de belangrijkste steden van het gebied. De laatste jaren is er enorm geïnvesteerd in dit wijngebied. Het klimaat houdt het midden tussen het Alpenklimaat/landklimaat en het Middellandse Zee klimaat. De soms vulkanische bodem bestaat uit rode en bruine gronden op gruis, ook mergel en basalt. Wijnbouw in dit deel van Italië is al zeer oud en gaat terug tot vóór de jaartelling. 75% van de wijnen is wit. De regio van Motta di Livenza ligt in Veneto ten oosten van Treviso op de grens met Friuli. Dit gebied ten noorden van Venetië is beroemd om de pinot grigio’s en Prosecco. Op de verweerde kalkbodems in de koele heuvels staan de pinot grigio druiven afgewisseld met de glera (voor Prosecco).
Gegevens producent
Het familiebedrijf Corvezzo wordt gerund door de 3e en 4e generatie. Renzo Corvezzo staat samen met zoon Giovanni en dochter Katia aan het roer van dit domein dat 160 ha groot is. Het is gelegen tussen de plaatsen Cessalto en Motta di Livenza in het achterland van Treviso aan de befaamde 'Strada dei Vini del Piave'. Het is momenteel een van de (zo niet de) grootste biologisch werkende producent(en) van Veneto. In de wijngaarden worden geen bestrijdingsmiddelen als pesticiden en insecticiden gebruikt, de bemesting is organisch. De bodem is hoofdzakelijk kalkhoudend.
Serveren bij
Als aperitief, bij lichte vleesgerechten zoals blank gevogelte, tamme eend, pittige en blauwe kazen. Geschikt om iets koeler te serveren.
Serveertemperatuur
16 à 18ºC
Overige informatie
Deze wijn is bio gecertificeerd en ook geschikt voor veganisten (ICEA-certificatie) dus geklaard of gefilterd zonder gebruik van dierlijke eiwitten. Gecertificeerd duurzaam (alle energie wordt gewonnen door zonnepanelen en het snoeihout wordt gebruikt in een in een eigen biomassacentrale om warmte op te wekken). Verder gebruikt men lichtgewicht flessen en gerecycled papier en karton voor verpakking en etiketten.