Donkerrood van kleur. In de geur een toon van vanille, fruit en chocolade. Een intense en volle smaak met veel zwart en rood fruit met zachte tannines en een lange finale.
Wijnbereiding
De druiven groeien zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest en de wijn is dan ook gecertificeerd biologisch. Na de vergisting rijpt een deel van de wijn in houten vaten en krijgt zo een wat vollere en zachtere smaak.
Gebied gegevens
Het wijngebied Apulië, Italiaans Puglia, ligt in het uiterste zuiden van Italië, het vormt op de landkaart de hiel en hak van de laars en is een van de grootste wijngebieden van Italië. Ooit werden de donkergekleurde wijnen met veel alcohol gebruikt om bij misoogsten in Italië maar ook elders in Europa magere wijnen meer kleur en body te geven. Maar sinds enkele decennia is Apulië een 'hot' item bij de wijnliefhebbers. EU subsidies en nieuwe inzichten en technieken hebben ervoor gezorgd dat er wel degelijk goede tot zeer goede wijnen gemaakt kunnen worden, zowel in wit als rood. Het landschap is nogal vlak, de temperatuur kan hier enorm oplopen, de koelte komt van de Middellandse en Ionische zee. De productie betreft veelal rode wijnen, succesvolle rassen als de negroamaro en de primitivo zijn toonaangevend. Veel kleine producenten zijn actief, zij bieden vaak karaktervolle wijnen van een goede tot zeer goede kwaliteit.
Gegevens producent
Het familiebedrijf Corvezzo wordt gerund door de 3e en 4e generatie. Renzo Corvezzo staat samen met zoon Giovanni en dochter Katia aan het roer van dit domein dat 160 ha groot is. Het is gelegen tussen de plaatsen Cessalto en Motta di Livenza in het achterland van Treviso aan de befaamde 'Strada dei Vini del Piave'. Het is momenteel een van de (zo niet de) grootste biologisch werkende producent(en) van Veneto. In de wijngaarden worden geen bestrijdingsmiddelen als pesticiden en insecticiden gebruikt, de bemesting is organisch. De bodem is hoofdzakelijk kalkhoudend.
Serveren bij
Bij rood vlees, wild, eend, stoofschotels in combinatie met specerijen en zoete componenten zoals veenbessen, vijg. Bij pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur
16 à 18ºC
Overige informatie
Wijnkelder werkt 100% op zonne-energie, warmteopwekking door een biomassacentrale op snoeihout van de wijngaard. Etiketten en dozen van gerecycled papier en karton.