Agriverde is een familiebedrijf van vader op zoon. In 1830 plantte de familie Di Carlo de eerste wijnstokken. Momenteel wordt Agriverde geleid door Giannicola Di Carlo terzijde gestaan door zijn 2 zoons Daniele en Federico. Het bedrijf omvat nu 75 ha waarvan 600.000 flessen wijn gemaakt worden. De wijngaarden liggen in een heuvelachtig gebied, gunstig op het zuid/zuid-oosten gelegen. Ze liggen verspreid over 11 percelen op 250 meter hoogte en slechts 5 km van de zee. Zoals de naam al zegt, Agriverde betekent groene landbouw, wordt hier (al sinds 1988) op biologische wijze gewerkt (in 1991 gecertificeerd). Er wordt met de hand geoogst, een uiterst modern ingerichte kelder, en een visie sterk op kwaliteit gericht, zorgen voor een serie karaktervolle wijnen. Naast de wijnbouw heeft Agriverde een hotel met zwembad, een restaurant en een luxe wellness. Tevens wordt er een fraaie olijfolie geproduceerd.