Gravin Gabriella Spaletti Trivelli en haar beide zoons Cesare en Mario hebben dit grote familiebezit van 700 ha ontwikkeld tot een wijngoed met een enorme reputatie. Sinds 1850 is het wijngoed Colognole in de familie. Het omvat naast bossen ook olijf- en perzikbomen, er worden diverse granen verbouwd en van 52 ha worden rode en witte wijnen gemaakt. Door flinke investeringen in de wijngaarden en kelders is de kwaliteit sinds 1990 met sprongen omhoog gegaan. Sinds de oogst van 1995 is als consultant winemaker aangetrokken Frederico Stederini, voorheen wijnmaker bij Ornellaia. Tussen 1994 en 2006 zijn geleidelijk alle sangiovese stokken bij Colognole vervangen door een kloon, die een mildere, meer elegante wijn geeft. Naast de sangiovese druif verbouwt men een kleine hoeveelheid van de lokale colorino druif, die de wijn voorziet van extra kleur. (It. colore = kleur). Op het wijngoed zijn ook appartementen voor toeristen, en er is een belangrijke productie olijfolie. De wijnstokken voor deze Chianti groeien op een klei/leem bodem, op een hoogte die varieert van 200 tot 450 meter.