Château Margaux produceert één van de meest prominente wijnen van de wereld. Al in de 12e eeuw werd gerept van La Mothe de Margaux, vast staat wel dat er toen geen druiven stonden. Er werd toen vooral graan verbouwd. In de 16e eeuw werd in de Médoc graan geleidelijk vervangen door druiven, Pierre de Lestonnac, toenmalig eigenaar van Ch. Margaux plantte er rond 1575 druiven. Het huidige kasteel en kelders (inclusief landerijen 262 ha groot) werden in 1810 gebouwd en worden beschouwd als een architectonisch juweel. In 1977 kocht André Mentzelopoulos, een Griek en eigenaar van de supermarkten Félix Potin, het befaamde Château Margaux. Sinds zijn dood in 1980 heeft zijn dochter Corrine de leiding in handen. Momenteel zijn 94 ha beplant met druiven, 82 met rode druiven, voornamelijk cabernet sauvignon en merlot en 12 ha met sauvignon blanc. Jaarlijks worden er gemiddeld 130.000 flessen bij Château Margaux geproduceerd, van de tweede wijn genaamd Pavillon Rouge du Château Margaux 115.000 flessen. Sinds 1997 worden er ook nog 40.000 flessen van de 3e wijn gemaakt, genaamd Margaux du Ch. Margaux, wat overblijft wordt niet op het Château gebotteld maar op tank verkocht aan enkele handelaren in Bordeaux. De witte Bordeaux van sauvignon blanc heet Pavillon Blanc du Château Margaux.