Thierry Hamelin bezit in totaal 36,7 ha wijngaard in de dorpen Lignorelles, Beines en Poinchy. Het is een familiebedrijf van vader op zoon, gesticht rond 1840, waarin ook zijn zoon Charles (7e generatie) actief is. In 2012 is er net buiten het dorp een spraakmakend gebouw neergezet, waar naast vinificatie en opslag veel ruimte is voor bezoekers/toerisme. Vanwege de sterk kalkhoudende bodem is Chablis doorgaans strak droog en mineraal. Om deze eigenschappen noemde men Chablis vroeger ook wel 'oesterwater'. Om dit frisse karakter te behouden, wordt bij Hamelin vergist en gerijpt in roestvrij staal. De wijn wordt verplaatst via valdruk. Tegenwoordig zijn er nogal wat producenten die een stevige, volle Chablis maken, vaak met duidelijk nieuw eiken in de smaak. Hamelin maakt een type dat weliswaar ook soepel drinkt, maar dat ook duidelijk het karakter heeft van een klassieke Chablis, dus: frisse zuren en een brede, droge structuur met alleen in de Premier Cru wijnen iets eiken van gebruikte vaten van 500 liter. Sinds 1982 voert Wijnimport J. Bart de wijnen van Hamelin exclusief in Nederland.