Tenuta Fornace bezit verschillende percelen in de heuvels rond Rovescala (Oltrepò Pavese) in Lombardije. De Rossi familie maakt er al 'holistische' wijnen sinds 1823. Tenuta Fornace bezit ook een aantal biologische boerderijen in Piemonte. Ze werken volgens de biodynamische principes om de terroir expressie in de wijn en de biodiversiteit in de wijngaard te optimaliseren. Er wordt manueel geoogst, fermenteren doen ze met wilde gisten en er wordt op geen enkel moment sulfiet toegevoegd, geklaard of gefilterd. Tenuta Fornace is o.a. gespecialiseerd in het maken van orange wijn, zoals de Pinot Grigio 'Fumetto', dat ze op de schil laten macereren. Colli Tortonesi is het wijngebied in de heuvels ten oosten van de stad Tortona, in het (noord)oosten van Piemonte. Het is een qua bekendheid en productie vrij onbeduidend gebied, maar daarom niet minder interessant. Dat is dan vooral vanwege de witte wijnen van de timorassodruif. De timorasso was bijna verdwenen uit de Colli Tortonesi. Deze was vervangen door de cortesedruif, waar vooral Gavi internationaal faam mee maakte. De wijn verkregen uit dit zeer oude en zeldzaam druivenras, is bijzonder rijk met een prachtige zuurgraad en vooral mineraliteit. De rode wijn Buttafuoco uit de Oltrepò Pavese is sinds 2010 een DOC-wijn en de productie ervan is dus enkel toegestaan in de provincie Pavia. De Buttafuoco kan alleen worden geproduceerd door het samen vergisten van de druivenrassen croatina (bonarda), barbera, uva rara en ughetta di canneto. De stokken staan op goed geëxponeerde, vaak zeer steile hellingen in een smal heuvelachtig gebied aan de oostelijke kant van de Oltrepò Pavese.