De coöperatie Vignoble du Roy René is in 1922 opgericht door Jules Reynaud, burgemeester van Lambesc. De naam komt uit de historische band in de vijftiende eeuw met de Provence van Roy René (Duc d’Anjou, Comte de Provence en Forcalquier). In 1998 is deze coöperatie gefuseerd met de cooperatie van Saint-Cannat (Le Cellier du Bailli de Suffren) en behoort sindsdien tot een van de grootste bedrijven in deze regio. Traditioneel bezit dit bedrijf betonnen cuves maar de laatste 10 jaar zijn er behoorlijke investeringen gedaan in rvs-tanks en moderne persen. De coöperatie omvat in totaal 900 ha waarvan 72% behoort tot de AOP Coteaux d’Aix-en-Provence en de rest is IGP Méditerranée. De bodems zijn hier veelal zand- of kalkkleihoudend. Het bedrijf heeft voor de AOP-wijnen vooral grenache noir, syrah, cinsault en cabernet sauvignon aangeplant staan. Oogst vindt meestal ’s nachts met de machine plaats. Vignerons du Roy René is HVE-gecertificeerd (Haute Valeur Environnementale) op niveau 3 en op dit moment is al 25% van de wijngaarden biologisch gecertificeerd.