Zuiver glas wijn, niet te droog met een mooie ronde smaak. Lekker fris. Royaal fruit in geur en smaak, sappige structuur en een elegante, droge afdronk.
Wijnbereiding
De wijn wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven uit het gebied Breedekloof. De wijnstokken zijn geplant tussen 1970 en 1988 in een heuvelachtige omgeving op 130 tot 180 meter boven de zeespiegel. De druiven worden met de hand geplukt, na een korte weking op de schillen wordt vergist op 13ºC gedurende 14 dagen in RVS tanks.
Gebied gegevens
Breedekloof (12.941 ha) behoort in volume tot de grootste wijnstreken van Zuid-Afrika, in Breederivier Valley en ligt ten oosten van de stad Paarl. Het gebied levert een vijfde van Zuid-Afrika's totale druivenproductie en is bekend om vooral bulkwijnen. Breedekloof is een district van de Breederivier Valley Region. Veel van de hier geteelde druiven werden van oudsher voor het maken van kwaliteitsbrandewijn gebruikt. Tegenwoordig worden de druiven steeds vaker gebruikt voor wijnproductie en dan voornamelijk de chenin blanc. Ook worden er steeds meer nobele druivenrassen aangeplant met name chardonnay, naast cabernet sauvignon, merlot en syrah. Er heerst een warm klimaat en het gebied heeft veel vroege ochtendmist. De bodem bestaat uit verschillende bodemsoorten zoals zand, klei en kalk.
Gegevens producent
Rosenhof is een onderdeel van De Wet Cellar, opgericht in 1946, en de oudste producent van Worcester. Sinds 1990 is men hier met een grootschalig aanplantingsproject begonnen. In hun moderne wijnkelder wordt jaarlijks 18.000 ton druiven verwerkt, het grootste deel van de wijnproductie wordt in bulk verkocht. De kwaliteit is de laatste jaren sterk gestegen met als resultaat dat men nu ook zelf bottelt. Een groeiend aandeel wordt verkocht in regionale bars en restaurants.
Serveren bij
Als aperitief, bij lichte visgerechten, schelpdieren, salades, lichte groentegerechten.
Serveertemperatuur
8 à 10ºC
Overige informatie
De chenin blanc druif (in Zuid-Afrika ook wel Steen genoemd) is een druivenras dat we in Frankrijk vooral aan de Loire veel tegenkomen. Vroeger werd chenin blanc/steen in Zuid-Afrika verstookt tot brandy, maar tegenwoordig wordt hij als lichte, frisse, witte wijn gemaakt. De chenin druif is nog steeds het meest aangeplante druivenras van Zuid-Afrika.