Donkerrood van kleur. In de geur tonen van zwarte bessen en Mediterraanse kruiden. In de smaak veel fruit en een toets vanille met een klassieke afdronk.
Wijnbereiding
De druiven worden selectief geplukt bij optimale rijpheid. De vergisting vindt plaats gedurende 5 dagen in RVS tanks, waarbij het sap regelmatig wordt rondgepompt om extra geur- en smaakstoffen aan de schillen te onttrekken. De wijn rijpt daarna voor 9 maanden in reeds gebruikte vaten van Frans eiken. In deze vaten vindt ook de malolactische vergisting plaats.
Gebied gegevens
Het district Paarl (15.150 ha) ligt ten noorden van Stellenbosch, en wordt begrensd door de stad Wellington in het noordoosten en de bergen van Groot- en Klein Drakenstein en het wijndistrict Franschhoek in het zuidoosten. Het stadje Paarl wordt gedomineerd door de Paarlberg. Deze rots ziet er na een regenbui uit als ‘een zwarte parel’, vandaar deze naam. Er heerst een typisch mediterraan klimaat met lange en warme zomers en een jaarlijkse neerslag van ongeveer 650 millimeter. Daarom wordt alleen in extreem droge jaren irrigatie toegepast. Het is een zeer gevarieerd gebied van bergruggen en valleien. Het kent dus vele verschillende klimaten en bodems, waardoor de diversiteit aan wijnen groot is. Het gebied wordt gedomineerd door een aantal grote coöperaties en goede producenten. De meeste druiven voor deze wijn komen uit Paarl, een klein gedeelte soms uit een ander district. Vandaar het gebruik van de WO Coastal Region.
Gegevens producent
Het boerenbedrijf Leeuwenkuil is in bezit van de familie Dreyer sinds 1851. In de loop der jaren heeft deze voormalige graanboerderij zich ontwikkeld tot een veelzijdige wijnbusiness en vandaag bestaat Leeuwenkuil Family Vineyards uit niet één, maar vier wijnboerderijen. Dit maakt hen de grootste wijnbouwers in de kustgebieden. 10% van de druiven worden verkocht aan bekende producenten als Fairview en een aantal van de Swartland revolutionairen. Na gebruik van de faciliteiten van Perdeberg Winery voor vele jaren, heeft eigenaar Willie Dreyer besloten in 2008 zijn eigen kelder te bouwen, gelegen aan de Bottelary Road, in de buurt van Stellenbosch.
Serveren bij
Als rode schenkwijn, bij lichte rood- blank vleesgerechten, lam, gevogelte zoals eend, gestoofde gerechten.