Mooie lichte zalmkleurige rosé. In de geur klein rood fruit (granaatappel) en iets kruidig. De smaak is fris door tonen van vers bessenfruit en rabarber. Niet zoet maar met een prettige vulling.
Wijnbereiding
Deze cinsault rosé wordt gemaakt door whole bunch press, omdat er weinig skincontact is er weinig kleurextractie. Het druivensap vergist, onder gist toevoeging, op lage temperatuur in roestvrij staal.
Gebied gegevens
‘Het zwarte land’ (die Swartland) noemde Jan van Riebeek dit gebied, dat zijn naam kreeg door het renosterbos, een inheemse plant die het landschap na regen (vooral in de winter) zwart kleurt. Dit ruige, nog steeds wat afgelegen gebied, is nu een van de meest dynamische van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Vanaf het begin van het nieuwe millenium werd Swartland het gebied van de nieuwe wijnen van Zuid-Afrika, geïnspireerd door oude stokken chenin blanc, cinsault, syrah etc. Swartland (10.087 ha) grenst aan de oostkant aan Wellington, Tulbagh en Paarl en eindigt aan de Westkust. Het is een vrij warm gebied waar druiven die ook goed gedijen in de Languedoc zich prima thuis voelen.
Gegevens producent
Het boerenbedrijf Leeuwenkuil is in bezit van de familie Dreyer sinds 1851. In de loop der jaren heeft deze voormalige graanboerderij zich ontwikkeld tot een veelzijdige wijnbusiness en vandaag bestaat Leeuwenkuil Family Vineyards uit niet één, maar vier wijnboerderijen. Dit maakt hen de grootste wijnbouwers in de kustgebieden. 10% van de druiven worden verkocht aan bekende producenten als Fairview en een aantal van de Swartland revolutionairen. Na gebruik van de faciliteiten van Perdeberg Winery voor vele jaren, heeft eigenaar Willie Dreyer besloten in 2008 zijn eigen kelder te bouwen, gelegen aan de Bottelary Road, in de buurt van Stellenbosch.
Serveren bij
Als aperitief of huisrosé, bij lichte vis, schaaldieren zoals gamba's en blank vleesgerechten, salades, pasta's in zomerse combinaties.