z

Sonnenherbst Weisswein EG

Aanbieding
1 liter
Dit product is alleen te bestellen in veelvoud van 6.

Wijnomschrijving

Wijnomschrijving
Artikelnummer 63000-0000
Producent Weinkellerei Johannes Egberts
Classificatie Deutscher Wein
Soort Wijn Lichte zoete witte wijn
Druivenras(sen) verschillende druivenrassen
Land Duitsland
Wijnregio Rheinhessen
Karakter Smaakvolle, zacht zoete Duitse witte wijn met fris fruit in de afdronk.
Wijnbereiding De druiven worden op lage temperatuur vergist in grote roestvrij stalen tanks. De gisting wordt onderbroken, waarbij de wijn wat restsuikers bevat, die zorgen voor een milde, lichtzoete smaak. Na enkele maanden van stabilisatie worden de wijnen gebotteld. Aanbevolen wordt de wijnen te drinken binnen 2 jaren na de oogst.
Gebied gegevens In Duitsland zijn 13 wijngebieden met in totaal 102.000 hectaren wijngaard. Rheinhessen, Pfalz en Baden-Württemberg samen nemen met bijna 78.000 ha dus al ruim 75% van de totale aanplant voor hun rekening. Een derde deel van de landelijke teelt wordt in de handel gebracht door coöperaties. Het zijn doorgaans grote bedrijven, waar met moderne apparatuur gezonde wijnen gemaakt worden. Een wijn met de aanduiding "Deutscher Wein" (voorheen Deutscher Tafelwein) mag worden gemaakt van druiven die uit alle Duitse wijnbouwgebieden kunnen komen. Wanneer op het etiket "Verschnitt von Weinen aus mehreren Ländern der EG" staat, dan hebben we te maken met een wijn gemaakt van druiven die uit alle Europese wijngebieden kunnen komen.
Gegevens producent Weinkellerei Johannes Egberts is een groot wijnbedrijf met als basis Zell, gelegen in het Moezeldal. Jacob Zimmermann begon in 1886 een wijnhandel onder de naam Zimmermann-Graeff. Het bedrijf (dat tegenwoordig Zimmermann-Graeff & Müller heet, oftewel ZGM) is in handen van de 4e generatie van de familie Hübinger. In het verleden waren er diverse overnames van grote wijnbedrijven zoals Johannes Egberts, Ewald Drathen in 1992, Michel Schneider (opgericht in 1869) in 1998 en Kellerei Weinbund in 2008. Met de fusie in 1998 met Rudolf Müller (opgericht in 1919) is het bedrijf uitgegroeid tot een der grootste wijnbedrijven van Duitsland. Er werken hier 280 mensen, er wordt ruim 100 miljoen liter wijn geproduceerd. Druiven worden betrokken bij meer dan 1.000 boeren in diverse Duitse wijngebieden. Er wordt geëxporteerd naar 30 landen. Ondanks deze duizelingwekkende getallen weet hoofd wijnmaker Peter Griebeler en zijn team wijnen te maken van uiterst betrouwbare kwaliteit. Supermoderne apparatuur zorgen voor technisch perfecte wijnen, waarin karakter en kwaliteit gewaarborgd zijn.
Serveren bij Als aperitief. Bij kruidige gerechten, Oosterse keuken, pittige kazen.
Serveertemperatuur 8 à 10ºC
Allergeen sulfieten
Producent website zgm.de