Rood van kleur. In de geur klein rood fruit van merlot. Bessig en licht droppig van smaak. Zachte tannines en plezierig fruit maken deze merlot heerlijk soepel.
Wijnbereiding
De vinificatie is gericht op extractie van fruit en niet te veel tannines. De druiven worden ontsteeld, vergisting op 28 à 30°C gedurende 14 dagen. Dan volgt 3 maanden rijping op stalen tanks en 6 tot 8 maanden op middelgrote houten vaten.
Gebied gegevens
Trentino is een wijngebied in Noord-Italië met de steden Trento en Rovereto als centrum. Wie vanuit Oostenrijk via de Autostrada richting Gardameer rijdt, komt door het gebied. Wijnbouw vindt hier al plaats sinds 1000 jaar voor het begin van de jaartelling. De wijnbouw vindt niet alleen plaats aan de oevers van de rivier de Adige, die van noord naar zuid het gebied doorstroomt, maar ook tot op 750 meter hoogte op de uitlopers van de bergen, waar het veel koeler is. Door het koele bergklimaat bezitten de wijnen een opmerkelijke frisheid, fijne zuren en een zeer zuivere smaak. Lokale druivenrassen zijn de lagrein, marzemino en de teroldego.
Gegevens producent
Cavit (Cantina Viticoltori Trentino) is sinds 1950 een samenwerkingsverband van 11 grote coöperaties met 4.500 leden rondom de stad Trento in Noord-Italië. Doel was en is uitwisseling van kennis en een gebundelde verkoop. Men maakt en verkoopt meer dan de helft van de productie van het wijngebied Trentino, dat 10.000 ha wijngaard omvat. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met producenten uit andere gebieden in Noord-Italië, zoals o.a. Veneto, waar men druiven voor de prosecco betrekt. De productieruimten in Trento zijn uiterst modern ingericht, zeer efficiënt en super hygiënisch. Hoofd wijnmaker Anselmo Martini is zeer kundig in het componeren van wijnen met een super prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook verantwoordelijk voor de ‘Graal’, al 7 keer met 3 glaasjes bekroond in de Gambero Rosso en in 2010 gekozen tot Sparkling Wine of the Year.
Serveren bij
Als aperitief, lichte vleesgerechten, blank gevogelte, pasta's, gevogelte, pittige, harde kazen. Ook ideaal als minibar-wijn.
Serveertemperatuur
16 à 18ºC
Overige informatie
De aanduiding ‘I Mastri Vernacoli’ op het etiket van deze merlot betekent ‘De Meesters van de Streektaal’.